Речник Пентагону не стримав емоцій, заявивши про аморальність Путіна

П'ятниця, 29 квітня 2022, 22:56

Речник Пентагону Джон Кірбі не зміг стримати емоцій, коли охарактеризував дії армії РФ в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє CNN.

Відповідаючи на запитання, чи вважає Міноборони президента Росії "раціональним актором", Джон Кірбі емоційно розповів про аморальність Путіна в Україні.

"Важко подивитися на деякі зображення і уявити, що будь-який добре думаючий, серйозний, зрілий лідер зробив би це. Тому я не можу говорити про його психологію. Але я думаю, що ми всі можемо говорити про його аморальність", - сказав Кірбі на брифінгу в Пентагоні, перш ніж зробити паузу майже на 10 секунд.

Після цього він перерахував виправдання Путіна для вторгнення, одного разу стукнувши по трибуні для більшого наголосу.

"Нісенітниця, що мова йде про нацизм в Україні, і йдеться про захист росіян в Україні, і йдеться про захист російських національних інтересів, коли нікому з них, нікому з них не загрожувала Україна", – сказав Кірбі.

Речник Пентагону перерахував деякі з, як він назвав, "недобросовісних" дій російських збройних сил, включно з тим, що цивільних людей "вбивали в потилицю зі зв’язаними за спиною руками". "Жінок, вагітних жінок вбивають, лікарні бомблять" - заявив він.

Згодом Кірбі вибачився за те, що, за його словами, представляє його "особисту точку зору", і не став детальніше розповідати про оцінку США психічного стану Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: