Берлін шукає покупця на німецькі активи "Газпрому", пропонує кредитну підтримку - ЗМІ

Понеділок, 4 квітня 2022, 17:41

Німеччина шукає покупця для підрозділу "Газпрому" у країні, пропонуючи державні кредити приватним компаніям, які бажають придбати частину чи весь бізнес.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Bloomberg із посиланням на джерело.

Уряд Німеччини веде переговори з приватними покупцями, зацікавленими в Gazprom Germania GmbH або в деяких її підрозділах, у тому числі постачальнику енергії Wingas GmbH та компанії зі зберігання газу Astora.

За словами джерела, покупцям буде запропоновано гарантії та кредити через державного кредитора розвитку KfW IPEX-Bank. Німеччина не виключає націоналізації Gazprom Germania як крайній захід, хоча Берлін хоче знайти інше рішення.

У п'ятницю "Газпром" заявив, що більше не володіє дочірньою компанією в Німеччині, яка також має торговельний підрозділ у Великій Британії та підрозділи від Швейцарії до Сінгапуру.

За словами джерела, Німеччина досягла неоднозначного прогресу у своїх зусиллях порятунку Gazprom Germania, але уряд хоче уникнути націоналізації або навіть експропріації активів компанії. Тим не менш, адміністрація канцлера Олафа Шольца не виключає можливості вилучення частини компанії як крайнього заходу для забезпечення безпеки постачання.

Підрозділ Astora експлуатує найбільше в Німеччині газосховище у північному місті Реден у землі Нижня Саксонія.

За словами джерела, Німеччина також розгляне можливість націоналізації бізнесу "Роснефті" в країні, якщо не буде знайдено рішення у приватному секторі. На Rosneft Deutschland припадає приблизно чверть німецького нафтопереробного бізнесу.

Також Німеччина і Франція готуються до потенційного припинення імпорту російського газу у зв'язку з вимогою Росії платити за нього у рублях.

Читайте аналітику на цю тему: Дерев'яні погрози: які наслідки матиме новий газовий ультиматум РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: