Британія анонсувала фонд підтримки для громадських організацій в Україні на 10 млн фунтів

Понеділок, 4 квітня 2022, 19:33

Британія анонсувала створення Фонду громадянсього суспільства з бюджетом 10 млн фунтів стерлінгів для підтримки громадських організацій в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявила міністерка закордонних справ Британії Ліз Трасс у Варшаві на спільній пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою. 

"Сьогодні я можу оголосити, що ми створюємо Фонд громадянського суспільства обсягом 10 млн фунтів стерлінгів - для підтримки українських організацій, включно з тими, які допомагають жертвам пов’язаного з конфліктом сексуального насильства", - заявила Ліз Трасс.

Вона додала, що Британія виступає за виключення Росії з Ради прав людини в ООН, як і США. 

"Ми не зупинимося, доки злочинці не будуть притягнені до відповідальності. Після цих жахливих злочинів Росії не місце у Раді з прав людини. І це відповідальність наша, наших союзників - посилити підтримку для наших хоробрих українських друзів. Це означає - більше зброї та більше санкцій. Путін має програти в Україні", - наголосила Ліз Трасс.

Вона додала, що очікує на погодження нової хвилі санкцій проти Росії після зустрічі міністрів закордонних справ Групи семи та країн-членів НАТО цього тижня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: