Фінський міністр очікує, що ЄС накладе заборону на російську нафту

Вівторок, 5 квітня 2022, 01:06

Цього тижня ЄС розглядатиме нові санкції проти РФ, включаючи енергетичні.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle, міністр економіки Фінляндії Міка Лінтіля прогнозує, що щонайменше під заборону потраплять поставки нафти з РФ.

"Нафта зараз в Україні перетворюється на червону кров", - каже він.

За словами фінського міністра, заміна російської нафти не становить особливої ​​проблеми, оскільки її можна імпортувати з інших країн.

Він уточнює: через війну в Україні ЄС мусить за будь-яку ціну призупинити всі енергетичні потоки з РФ, принаймні тимчасово.

"Росію необхідно енергетично ізолювати, бо це єдиний спосіб вплинути на російську економіку настільки сильно, щоб це мало вплив на їхні дії",- стверджує він.

При цьому Міка Лінтіля не приховує – блокування російського енергетичного імпорту призведе до зростання витрат і зниження рівня життя європейців протягом наступних років.

Він також стверджує, що Фінляндія готова самостійно відмовитися від російських енергоресурсів – найближчим часом про це має оголосити уряд країни.

Нагадаємо, за даними WSJ, наразі в ЄС обговорюють альтернативний варіант на заміну ембарго, яке має чимало противників – введення додаткових мит проти російської нафти та вугілля.

Такий крок хоч і не заборонить імпорт з РФ, проте зробить його суттєво дорожчим, стимулювавши європейські країни швидше шукати заміну енергоресурсам із РФ.

Також нагадаємо, що від поставок газу з РФ відмовилися всі три балтійські країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.