США схвалили продаж Тайваню системи Patriot, про які просить і Україна

Середа, 6 квітня 2022, 07:52

Державний департамент США схвалив потенційний продаж Тайваню обладнання, навчальних та інших предметів для підтримки системи протиповітряної оборони Patriot на суму до 95 мільйонів доларів; цих систем потребує і Україна.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Тайвань поскаржився на посилення військового тиску з боку Пекіна з метою змусити цей демократично керований острів визнати його суверенітет.

Пакет буде включати навчання, планування, розміщення, розгортання, експлуатацію, технічне обслуговування та підтримку системи протиповітряної оборони Patriot та супутнього обладнання, йдеться у повідомленні Пентагону до Конгресу.

"Цей пропонований продаж відповідає національним, економічним інтересам та інтересам безпеки США, підтримуючи постійні зусилля одержувача щодо модернізації його збройних сил та підтримки надійної оборонної спроможності", – йдеться у повідомленні Пентагону.

Незважаючи на схвалення Держдепартаменту, у повідомленні не вказується, що контракт був підписаний або що переговори завершені.

Пентагон заявив, що Raytheon є головним підрядником можливого продажу. Міністерство оборони Тайваню повідомило, що очікує, що угода "набуде чинності" протягом місяця.

Сполучені Штати є основним міжнародним постачальником зброї для Тайваню.

Україна неодноразово, ще від часів до вторгнення, просила США про надання таких систем ППО, а після 24 лютого 2022 року цей запит став одним з основних (наряду з літаками та танками), однак досі він не був задоволений.

Дивіться також відео Закрите небо, ракети по Криму, ПРО для України. Яка зброя змінить розклад у війні з РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: