США наклали санкції на "Сбербанк", "Альфа-банк" та дочок Путіна і Лаврова

Середа, 6 квітня 2022, 18:01

Білий дім оголосив нові санкції проти Російської Федерації за агресивну війну проти України та вчинки її військових.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у заяві від 6 квітня.

Новий пакет санкцій передбачає:

- "тотально блокуючі" санкції проти ключового російського банку "Сбербанку" та найбільшого приватного банку "Альфа банку". Зазначається, що це передбачає замороження усіх їхніх активів, що пов’язані з фінансовою системою США, та заборону фізичним та юридичним особам із США співпрацювати з ними;

- заборону нових інвестицій в РФ громадянами та юридичними особами із США, незалежно від того, де вони знаходяться;

- "тотальну блокаду" найважливіших державних підприємств РФ, що означає заборону для будь-яких осіб із США здійснювати транзакції з ними та замороження активів, які підпадають під юрисдикцію США. Назви цих компаній Мінфін США оголосить 7 квітня;

- персональні санкції проти ще низки представників російської еліти, зокрема дорослих дітей Владіміра Путіна, дружини і дочки глави МЗС РФ Сєргєя Лаврова, членів Ради безпеки РФ, включно з Дмитрієм Мєдвєдєвим та Міхаілом Мішустіним. Санкції передбачають заборону доступу до фінансової системи США та замороження їхніх активів у США. 

У заяві зазначають, що США утримаються від обмежень щодо сфер, які мають важливе гуманітарне значення - для можливості купувати базові продукти харчування і товари сільськогосподарського призначення, доступу до медичної допомоги, послуг телекомунікації, зокрема, доступу до Інтернету.

Раніше повідомлялося, що США, Європейський союз та країни Групи семи координують новий раунд санкцій проти Росії, щоб покарати Кремль за звірства в Україні, включаючи заборону США на нові інвестиції в країну.

За інформацією ЗМІ, санкції проти дочок Путіна готує і Євросоюз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: