Будьте сміливі - Зеленський закликав дипломатів повертатися до Києва

П'ятниця, 8 квітня 2022, 00:42

Президент України подякував за повернення до Києва посольств Туреччини, Литви та Словенії та закликав інші посольства брати з них приклад.

Як повідомляє "Європейська правда",  про це Володимир Зеленський заявив у своєму черговому звернені, розміщеному на його офіційному сайті.

"Разом з киянами до столиці повертаються й дипломатичні представники інших держав. Вчора повернулося Посольство Туреччини. Сьогодні повернувся Посол Литви. Раніше в Києві поновило роботу Посольство Словенії.

Щиро вдячний друзям України, які підтримують нас саме так, як це й потрібно зараз, також і на рівні символів, на рівні дипломатичних жестів. Це – також про сміливість",- зазначає Зеленський.

Він закликає інші посольства також повернутися до столиці: "Я очікую на можливість зустрітися з усіма, хто з нами. З усіма, хто сміливий. Повертайтесь. З усіма дипломатами, які повернулися в нашу столицю і продовжують працювати".

Він переконаний – "присутність іноземних дипломатичних місій у Києві – це нормальна робота посольств, це чіткий сигнал агресору, що Київ – наша столиця".

"Не губернське місто Росії, а українська столиця",- резюмує президент.

Нагадаємо, більшість посольств були евакуйовані з Києва ще до початку вторгнення РФ. Серед країн ЄС, роботу у Києві продовжив лише посол Польщі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: