Європейський інвестиційний банк виділяє 4 млрд євро для українських біженців

Субота, 9 квітня 2022, 17:44

Програма підтримки українських біженців, що поїхали за межі держави, яку готується ухвалити Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), складе 4 млрд євро.

Про це повідомили Європейській правді у пресслужбі ЄІБ.

ЄІБ готує нову програму фінансування, що допоможе країнам-членам ЄС приймати українських біженців, які тікають від війни, а також забезпечить розвиток критичної соціальної інфраструктури. Ці кошти є частиною Пакету заходів солідарності з Україною від ЄІБ, пояснюють у банку

Банк, що є складовою ЄС, надасть довгострокове фінансування та технічну допомогу місцевим громадам, що приймають українських біженців. Нова програма вартістю  4 млрд євро розрахована на 2022 та 2023 роки та почне діяти після офіційного затвердження Радою директорів банку.

В ЄІБ нагадують, що раніше вже схвалили Пакет заходів солідарності з Україною. В межах цього пакету, у період з 8 по 25 березня Банк ЄС переказав 668 млн євро уряду України для екстреної підтримки ліквідності. Крім того, ЄІБ працює над наданням подальшого фінансування, щоб уряд України міг продовжувати надавати критичні громадські послуги для громадян, які залишилися в Україні.

 "Ми приголомшені жахливими руйнуваннями, завданими Україні та її громадянам. Ми підтримаємо Україну, а також допоможемо громадам приймати біженців", - заявив, представляючи новий пакет допомоги, президент ЄІБ Вернер Хойєр.

За рік до російського вторгнення ЄІБ надав Україні 640 млн євро кредиту на дороги Луганщини, транспорт та інфраструктуру Сходу.

Зауважимо, що нова програма ЄІБ – не перше рішення в ЄС про допомогу біженцям, які поїхали до ЄС. Раніше  Брюссель дозволив використання 17 млрд євро з фондів ЄС на ці потреби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: