ЄІБ дасть Україні 640 млн євро кредиту на дороги Луганщини, транспорт та інфраструктуру Сходу

Оновлено
Середа, 9 грудня 2020, 13:08

Європейський інвестиційний банк та уряд України 9 грудня уклали 3 кредитні угоди на загальну суму 640 млн євро для соціально-економічного розвитку східних областей, розвиток міського транспорту й модернізацію транспортної інфраструктури України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Урядовий портал. 

Підписані угоди передбачають 340 млн євро для відновлення інфраструктури та покращення умови життя й ведення бізнесу у постраждалих від військового конфлікту регіонах на сході України. 

Зокрема, йдеться про відновлення та модернізацію об’єктів інфраструктури - адміністративних будівель, шкіл, медичних центрів і лікарень, державних доріг і мостів, а також комунальних послуг, водопостачання та водовідведення на підконтрольних Україні територіях в Донецькій та Луганській областях. 

Проєкт також буде реалізовано в Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях, на територіях міськрад інших областей, які приймають внутрішньо переміщених осіб.

200 млн євро спрямують на покращення якості та надійності громадського транспорту в майже 20 містах України - це допоможе модернізувати рухомий склад електричного громадського транспорту, відновити та побудувати нову інфраструктуру громадського транспорту.

На сьогодні реалізацію проєктів планують здійснювати у таких містах-учасниках: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса, Чернівці.

100 млн євро виділяють для модернізації 183 км автомобільних доріг у Луганській області. Кошти будуть спрямовані на капітальний і поточний середній ремонти ділянок автошляхів: Чугуїв-Мілове, "Демино-Олександрівка"-Сватове-Лисичанськ-Луганськ, Танюшівка-Старобільськ-Бахмут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: