Саакашвілі перевели з в'язниці до лікарні у Тбілісі

Четвер, 12 травня 2022, 12:31

Колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі перевели з в'язниці у Руставі до клініки у Тбілісі для обстеження та можливого лікування.

Про це повідомляє телеканал "Руставі-2", пише "Європейська правда".

Саакашвілі привезли зранку 12 травня. Поліція оточила територію клініки, поруч із будівлею чергують машини пенітенціарної служби.

Члени "Єдиного національного руху" знову вимагають відправити Саакашвілі на лікування за кордон.

Раніше президентка Грузії Саломе Зурабішвілі не змінила позицію щодо помилування Саакашвілі і не планує цього робити, щоб не поглиблювати поляризацію суспільства.

Як відомо, експрезидент Грузії і громадянин України Міхеїл Саакашвілі перебуває за ґратами з часу таємного повернення до Грузії напередодні місцевих виборів 2021 року.

Він оголошував голодування, наполягаючи, що його ув’язнили за політичними звинуваченнями. Саакашвілі тимчасово переводили у тюремну лікарню, а потім військовий госпіталь у Горі, а з грудня 2021 року повернули у в’язницю в Руставі. 

Адвокати наполягають, що внаслідок голодування та неналежного поводження з Саакашвілі у нього розвинулися серйозні захворювання і йому необхідне лікування за кордоном. На засіданні у суді 20 квітня Саакашвілі заявив, що почувається зле і попросив лікаря, після чого слухання зупинили. 

Читайте також: Грузія між спротивом та порозумінням з РФ: як війна в Україні змінила Тбілісі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.