Джонсон не бачить можливостей для нормалізації відносин з путінською Росією

Четвер, 12 травня 2022, 14:05

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив у четвер, що не бачить, як могла б виглядати нормалізація відносин з президентом Владіміром Путіним після вторгнення Росії в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Відповідаючи на запитання під час інтерв’ю на LBC Radio, чи можна було б вітати Путіна на світовій арені, якщо він покається, Джонсон сказав: "Покаяння зараз буде дуже важким для Владіміра Путіна... Я вважаю, що немає нічого неможливого, але я просто не можу зрозуміти, як ми можемо нормалізувати відносини з Путіним".

Джонсон сказав, що світ ризикує повторити 2014 рік, коли Росія анексувала Крим.

"Світ в основному сказав, що це жахливо. Ми засуджуємо це, ми не приймаємо - і ми це зробили. І ми ввели санкції. Але водночас ми почали говорити з ним, як рухатися далі. І Путін в основному використав це як спосіб провернути ніж в Україні", - заявив він.

"Якби українці зараз уклали будь-яку угоду з Путіним, ризик був би в тому, що він зробив би точно те ж саме, і вони це знають. Тому коротка відповідь – ні. Ніякої нормалізації, і Велика Британія дуже чітко це знає", - додав Джонсон.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв залишатися "непохитним другом України", яка продовжує свою героїчну боротьбу проти російського вторгнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.