США і Британія жорстко відреагували на вирок директору основного опозиційного телеканалу Грузії

Вівторок, 17 травня 2022, 11:17

Посольства Британії та США жорстко відреагували на обвинувальний вирок гендиректору опозиційного телеканалу "Мтаварі", зазначивши, що це ставить під питання верховенство права в країні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Новости-Грузия". 

У посольстві США зазначили, що рішення суду ставить під сумнів відданість Грузії верховенству права.

"Ця справа від початку викликала питання, в тому числі щодо термінів та звинувачень. Тривожна модель вибіркових розслідувань та переслідувань проти тих, хто в опозиції до чинної влади, підриває довіру громадськості до поліції, прокуратури, судів та самої влади", - йдеться у заяві посольства. У ній наголошують, що це шкодить Грузії зараз, коли країна має безпрецедентну нагоду поглибити євроатлантичну інтеграцію.  

Виконуюча обов’язки посла Британії Клер Олблес заявила, що розчарована рішенням суду. 

"Це особливо показово у контексті останньої доповіді "Репортерів без кордонів", у якому рейтинг Грузії у Міжнародному індексі свободи ЗМІ суттєво знизився", - зауважила вона. 

Як повідомлялося, 16 травня міський суд Тбілісі визнав винним гендиректора опозиційного телеканалу "Мтаварі архі" та колишнього адвоката експрезидента Саакашвілі Ніку Гварамія у зловживанні повноваженнями у справі щодо телеканалу "Руставі 2" та засудив його до 3,5 років в'язниці і штрафу.

Читайте також: Курс на анексію: з якими викликами вже незабаром може зіткнутися влада Грузії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.