В Росії вже передумали виходити з ВООЗ

Середа, 18 травня 2022, 22:16

Міністр закордонних справ РФ Сергєй Лавров стверджує, що Росія налаштована на продовження роботи у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ).  

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на сайт російського МЗС, про це Лавров заявив під час телефонної розмови з директором ВООЗ Тедросом Адханомом Гебреїсусом.

Як уточнюється, ця розмова пройшла з ініціативи Росії. В ній Лавров спростовує плани РФ вийти зі складу організації. 

"Підтверджена підтримка Росією ключової ролі ВООЗ, наша готовність і далі брати активну участь у діяльності Організації, робити важливий внесок у вирішення завдань глобальної охорони здоров'я, у тому числі в контексті донастроювання міжнародної системи готовності і реагування на надзвичайні ситуації у сфері охорони здоров'я, що відбувається зараз", - йдеться у повідомленні російського МЗС.

Нагадаємо, що днем раніше у російській Держдумі заявили, що відомство Лаврова передало їм перелік угод із міжнародними організаціями, які пропонується денонсувати. Як зазначається, серед цих пропозицій – вихід РФ із Світової організації торгівлі (СОТ) та Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Цей крок у Держдумі пояснювали "антиросійськими рішеннями" ВООЗ. Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я 10 травня підтримала резолюцію, проєкт якої подала Україна. У ВООЗ пообіцяли вивчити можливості перенесення офісу з Москви, а також відмовились від семінарів, конференцій та інших заходів у РФ.

Натомість інформацію про бажання вийти зі складу СОТ в РФ наразі не коментують.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: