У Вірменії на акції непокори проти поступок щодо Карабаху затримали 189 осіб

Понеділок, 2 травня 2022, 13:00

Кількість затриманих прихильників опозиції, які сьогодні зранку перекривали рух транспорту у центрі Єревана, досягла 189 людей.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Радио Азатутюн"

Вірменська опозиція сьогодні заявила про початок акцій громадянської непокори, вимагаючи відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

Опозиція стверджує, що нинішній вірменський уряд має намір піти на поступки Азербайджану щодо Нагірного Карабаху. Цим вона пояснює необхідність усунення Пашиняна від влади шляхом громадського тиску.

Представники влади відкидають вимогу опозиції про відставку Пашиняна, не враховуючи, що вона користується підтримкою у широких верств населення.

З ранку понад десяток центральних вулиць у Єревані було перекрито. На деяких прихильники опозиції спробували забарикадуватися, використовуючи для цієї мети сміттєві баки та лавки.

Опозиційний віцеспікер парламенту, член фракції "Айастан" Ішхан Сагателян заявив журналістам, що "боротьбу не зупинити, все йде за планом, на вимогу народу".

За даними опозиції, понад 200 протестувальників було затримано поліцією. "Було багато випадків грубого насильства, зокрема, щодо депутатів, але, знаєте, все це зараз вторинно. Все чудово, люди справді вийшли на вулиці, поставлені перед нами завдання чітко реалізуються, бо за цим стоїть народ", - заявив Ішхан Сагателян.

Поліція виступила із заявою, зазначивши, що рух транспорту на вулицях вірменської столиці відновлено. "Наразі всі дороги відкриті для руху", - запевнили у поліції.

У 2020 році Нагірний Карабах був у центрі шеститижневої війни, яка забрала життя понад 6500 людей, перш ніж завершилася угодою про припинення вогню за посередництва Росії.

Згідно з угодою, Вірменія передала частину територій, які контролювала десятиліттями, а Росія направила близько 2000 "миротворців" для нагляду за перемир’ям.

Читайте також: Удар по амбіціях РФ: як війна в Україні дала Азербайджану шанс для наступу в Карабаху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: