Посольство США сподівається повернутись до Києва в кінці травня

Понеділок, 2 травня 2022, 17:21

Дипломати посольства США в Україні відновили роботу у Львові та сподіваються повернутись до Києва в кінці травня, якщо дозволятиме безпекова ситуація. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявила на брифінгу у Львові тимчасова повірена США в Україні Крістіна Квін.

"Ми дуже раді повернутися назад, і будемо робити усе можливе тут, на місці, щоб допомогти Україні перемогти у цій війні", - заявила вона.

За її словами, з міркувань безпеки дипломати перший час їздитимуть на ночівлю до Польщі, але за сприятливих умов вже до кінця місяця відкриється посольство у Києві. 

"Ми продовжимо приїздити з Польщі до України на денний час протягом тижня-двох. І ми дуже сподіваємося, що обставини дозволять повернутися у Київ до кінця травня", - сказала Крістіна Квін.

Нагадаємо, 26 квітня американські дипломати повернулися в Україну вперше після вторгнення Росії, а 27 квітня повідомили, що в подальшому поїздки до Львова стануть частішими.

Візит відбувся після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва повідомив президенту Володимиру Зеленському, що США повернуть дипломатів до України. Планувалося, що дипломати будуть здійснювати одноденні поїздки до Львова, уникаючи залізничного транспорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: