Глава МЗС Іспанії очікує на "затяжну кризу" в Україні

Середа, 25 травня 2022, 18:40

Міністр закордонних справ Іспанії  Хосе Мануель Альбарес у середу спрогнозував, що в Україні буде "затяжна криза" через відсутність волі у Путіна, "хто хотів цієї війни", до переговорів про можливі мирні угоди.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє El Mundo.

На спільній прес-конференції з президентом уряду Канарських островів Анхелем Віктором Торресом міністр зізнався, що хотів би розпочати процес "діалогу" на кшталт того, який був запропонований місяцями до війни, але "не схоже", що Росія готова почати розмови.

Однак він уточнив, що є "речі, які не підлягають обговоренню", такі як територіальна цілісність України, і тому, за його словами, перспектива відходу російських солдатів до кордонів виглядає дуже далекою.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що стратегія умиротворення та поступок президенту РФ Владіміру Путіну зазнала провалу після 2014 року та не має шансів на успіх.

Нагадаємо, редакції "Європейської правди" та "Української правди" виступили з редакційною статтею, у якій пояснили, чому поступки Путіну стануть поразкою Заходу.

Ось англомовна версія цієї статті, яку варто поширювати у західних державах: The Illusion of Compromise. Concessions to Russia Proposed by the NYT Will Defeat the West.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.