Угорщина обкладе великий бізнес новим податком на зміцнення армії

Середа, 25 травня 2022, 21:02

Угорщина зобов’яже банки, телекомунікаційні компанії, великі роздрібні мережі, страхові компанії, енергетичні компанії та авіакомпанії вносити "значну частину свого додаткового прибутку" до державного бюджету.

Про це заявив прем’єр-міністр Віктор Орбан у відео, опублікованому на його сторінці у Facebook у середу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Telex.hu.

Орбан сказав, що банки та компанії, які отримують "додатковий прибуток" у нинішній складній ситуації на тлі війни в Україні та в умовах зростання цін, повинні будуть вкладати у зміцнення угорської армії та схему фінансування рахунків за електроенергію домогосподарств. Додатковий податок буде застосовуватися цього року та 2023 року.

"Ми очікуємо, що ті, хто отримує додатковий прибуток у цій ситуації, зроблять свій внесок у витрати", – сказав він.

Орбан не уточнив суму цільових надходжень від нових заходів, зазначивши, що всі деталі будуть оголошені в четвер.

"Ми зобов'яжемо банки, страховиків, великі роздрібні мережі, енергетику та комерційні компанії, телекомунікаційні компанії та авіакомпанії виплачувати значну частину свого додаткового прибутку в два державні фонди", - сказав Орбан.

Вони фінансуватимуть витрати на компенсацію домогосподарствам підвищення цін на енергоносії та на утримання армії.

Це не перший випадок, коли Орбан накладає додаткові податки на банки та інші сектори, щоб закрити діри в державному бюджеті. Він зробив подібний крок після фінансової кризи і в 2010 році оподатковував банки, комерційні компанії та енергетичні компанії. Це допомогло зменшити дефіцит, але підірвало довіру інвесторів.

У вівторок прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про надзвичайний стан через війну в Україні.

Читайте також Розворот Орбана: як новий уряд та надзвичайний стан мають змінити курс Угорщини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.