"Байрактар" для ЗСУ від литовців: за три дні зібрали майже всю суму

Субота, 28 травня 2022, 17:22

У Литві кампанія збору коштів на купівлю "Байрактара" для українських військових за три дні після старту зібрала майже усю необхідну суму.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив її ініціатор, ведучий і лідер думок Андрюс Тапінас.

За його словами, станом на 15:00 на рахунку було вже 4,4 млн євро і з необхідних 5 мільйонів.

Тапінас закликав досягти мети до завершення доби та анонсував на вечір ефір на підтримку кампанії, який транслюватиметься на Youtube-каналі його компанії Laisves TV та у Facebook.

Нагадаємо, журналіст розпочав кампанію 25 травня, заявивши, що отримав згоду на таку потенційну закупівлю від Міністерств оборони Литви й Туреччини та виробника. 26 травня на її підтримку провели спеціальний ефір за участі топ-посадовців Литви та українського посла. 

Вже на другий день зібрана сума перетнула позначку у три мільйони. За словами Тапінаса, більшість внесків складають від декількох до 500 євро, кошти надходять і з Литви, і з інших країн.

До кампанії долучилася у тому числі експрезидентка Даля Грибаускайте; чинний президент Гітанас Науседа, прем'єрка Інгріда Шимоніте та міністр оборони Литви Арвидас Анушаускас на своїх сторінках у соцмережах також закликали приєднуватися усіх небайдужих. 

Як повідомлялося, 25 травня Литва анонсувала нову партію допомоги для України - БТР М113, військові вантажівки і позашляховики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.