Угорщина готова відбудовувати Київщину та приймати на лікування українських військових - Сійярто

Четвер, 5 травня 2022, 15:12

Угорщина готова брати участь у відновленні зруйнованої під час війни інфраструктури у Київській області та прийматиме на лікування українських військових.

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто на міжнародній конференції донорів для України у Польщі, пише "Європейська правда".

"Ми готові брати участь у відновленні шкіл та лікарень у Київській області. Якщо київська влада запропонує іншу локацію, ми також готові", - сказав Сійярто.

Міністр також заявив, що Будапешт готовий надати мобільні будинки для переселенців у західних областях України, як тільки буде необхідно.

За словами Сійярто, Угорщина прийняла 627 тисяч біженців з України, надаємо їм прихисток і їжу, а також пропонує роботу тим, хто хоче залишитись на довший час.

"Ми також готові надати тисячі стипендій для українських студентів в угорських університетах, щоб вони могли продовжити або завершити своє навчання", - сказав Сійярто.

Угорщина також готова приймати на лікування поранених українських військових без обмежень за кількістю, і 130 дітей, які потребують спеціалізованого лікування.

"Я хочу дуже чітко сказати тут: Угорщина підтримує Україну і її суверенітет. Ми чітко розділяємо хто напав і хто піддався нападу. І ми засуджуємо військову агресію Росії проти України і низку порушень прав людини та закликаємо до розслідування можливих воєнних злочинів", - сказав Сійярто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.