Поліція Берліна розслідує інцидент з російськими журналістами, РФ каже про "теракт"

Субота, 7 травня 2022, 16:29

Берлінська поліція розслідує виявлення ймовірного вибухового пристрою у житловому будинку, де проживають кореспонденти російських ЗМІ у Німеччині та члени їхніх сімей. 

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації DW

Як повідомило в п'ятницю, 6 травня, видання Berliner Zeitung, в електрошахті будівлі було виявлено підозрілий предмет, який, ймовірно, міг бути вибуховим пристроєм. Його досліджують експерти.

Початково співробітників поліції викликали через кинуту в будівлю пляшку. Після цього в будинку проводили обшук, внаслідок якого і виявили підозрілу знахідку.

Представник поліції Тіло Кальбітц повідомив, що поки не відомо, чи становила знахідка небезпеку. Він також не відповів на запитання, чи міг інцидент бути пов'язаний з агресивною війною Росії проти України.

Як заявив представник берлінської поліції агентству dpa, знахідка виявилася запальним пристроєм, проте спалаху не сталося. У поліції поки що відмовляються оцінити, що стояло за інцидентом. "У будівлі також знаходяться офіси інших компаній. Підґрунтя події поки що невідоме, розслідування триває", - заявив представник правоохоронного відомства.

МЗС Росії назвало те, що сталося, спробою теракту "проти кореспондентів російських ЗМІ в Берліні". 

Москва зажадала "від влади ФРН та інших країн ЄС та НАТО негайно вжити заходів щодо захисту російських журналістів та членів сімей, які перебувають на їхній території".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.