У правлячій партії Грузії побачили "змову і помсту" у критичній резолюції Європарламенту 

П'ятниця, 10 червня 2022, 21:25

Лідер правлячої "Грузинської мрії" побачив за критичною резолюцією Європарламенту спробу завадити Грузії отримати статус кандидата на членство у ЄС та "помсту" за небажання підтримати санкції проти Росії. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Ехо Кавказу".

Резолюція "Щодо порушень свободи ЗМІ та безпеки журналістів у Грузії" закликає звільнити ув’язненого гендиректора опозиційного телеканалу "Мтаварі" Ніку Гварамія, відправити на лікування ув’язеного Саакашвілі, а також закликає ЄС запровадити санкції проти олігарха Бідзіни Іванішвілі, засновника "Мрії". 

Опозиція назвала резолюцію розгромною для правлячої партії, але лідер "Грузинської мрії" Іраклій Кобахідзе заявив, що вона "нічого не варта".

Він заявив, що парламентарі нібито стали "жертвами фейків" Єдиного національного руху й усіх недружніх до Грузії сил, та що це, можливо, "частина змови", аби не дати Грузії статус кандидата на членство у ЄС і дестабілізувати країну. 

Кобахідзе також припустив, що це "покарання" за те, що влада Грузії не стала запроваджувати двосторонні санкції проти РФ за її вторгнення в Україну. Він додав, що буцімто завдяки цьому рішенню в інтересах народу у Грузії спостерігається економічне зростання на 10%, тоді як у більшості країн світу проблеми. 

Лідер "Мрії" також висловив подив, як євродепутати можуть заступатися за ув’язнених Гварамія і Саакашвілі та вбачати деструктивну для Грузії роль у постаті Бідзіни Іванішвілі.  

"Це не має нічого спільного з європейськими цінностями і цій резолюції, скажемо прямо, гріш ціна", - заявив Кобахідзе. 

Як відомо, наступного тижня Єврокомісія має оприлюднити висновок щодо заявок на вступ до ЄС України, Грузії та Молдови. Кобахідзе раніше заявив, що надання Україні і Молдові кандидатського статусу, а Грузії - ні, буде несправедливістю.

Читайте також: Кандидат з нюансами: що відбувається у ЄС перед історичним рішенням щодо України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: