Шольц планує візит до Києва разом з лідерами Франції та Італії – Bild

Неділя, 12 червня 2022, 08:14

Канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче приїхати до Києва разом із лідерами Франції та Італії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Bild.

За інформацією видання, канцлер планує спільну поїздку з Еммануелем Макроном та Маріо Драгі перед самітом G7 наприкінці червня.

Париж та Берлін уже деякий час ведуть переговори щодо спільного візиту до Києва. Зазначається, що Макрон був згоден на візит лише після парламентських виборів у Франції, які відбудуться 12 червня. Ідея залучити главу італійського уряду третьою стороною  виходила від Франції.

Раніше Шольц заявляв, що хоче відвідати Київ лише у тому випадку, якщо буде привід: "Я не приєднаюся до групи людей, які роблять щось на короткий час заради фотосесії".

У п'ятницю та суботу Шольц подорожував Західними Балканами, що продемонструвати підтримку Косову, Сербії, Албанії, Північної Македонії, Чорногорії та Боснії на їхньому шляху до вступу до ЄС.

Очевидно, у разі приїзду Шольца до України питання надання статусу кандидата буде одним із головних, бо вже за два тижні відбудеться саміт лідерів ЄС.

Нагадаємо, 11 червня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн провела переговори у Києві з президентом Володимиром Зеленським і заявила, що вони дозволять фіналізувати оцінку заявки України на вступ до ЄС до кінця наступного тижня. 

Раніше джерела "ЄП" повідомляли, що мета візиту фон дер Ляєн – пояснити особисто президенту Зеленському стан речей і підказати, як Київ може запобігти негативному рішенню саміту ЄС. 

За даними джерел, в ЄС підготували "позитивне" і "негативне" рішення щодо статусу кандидата для України.

Читайте більше у статті: Кандидат з нюансами: що відбувається у ЄС перед історичним рішенням щодо України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.