Угорщина проти впровадження у ЄС глобального мінімального податку на тлі війни в Україні

Вівторок, 14 червня 2022, 18:52

Угорщина у вівторок висловила заперечення проти запровадження глобального мінімального податку в ЄС, заявивши, що може підтримати лише пропозицію, яка не ставить у невигідне становище фірми, які працюють в країні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

У жовтні за посередництва Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) майже 140 країн досягли двосторонньої угоди про мінімальну податкову ставку у розмірі 15% для транснаціональних корпорацій.

Лідери G20 підтримали введення мінімального глобального корпоративного податку - ЗМІ

Угода ускладнить ухилення від сплати податків шляхом реєстрації прибутку в юрисдикціях з низьким оподаткуванням для таких компаній, як Google, Amazon та  Meta.

Окремі країни тепер мають розробити деталі того, як угода буде реалізована.

Франція, яка головує в ЄС протягом шести місяців, наполягала на швидкій реалізації правил в Євросоюзі, де податкові питання потребують одностайного схвалення.

Польща продовжує блокувати компроміс у ЄС, а тепер і Угорщина висунула свої застереження.

Оподаткування інтернет-гігантів може принести Франції 500 млн євро щороку

"Розробка докладних правил для пропозиції ОЕСР щодо глобального мінімального податку та суміжної пропозиції Ради ЄС не просувається очікуваними темпами", — заявив уряд Угорщини у відповіді електронною поштою на питання агентства у вівторок.

"Крім того, необхідно оцінити ризики для конкурентоспроможності через російсько-українську війну", - йдеться у відповіді угорського уряду.

У понеділок правляча партія прем'єр-міністра Віктора Орбана "Фідес" запропонувала економічному комітету парламенту проєкт резолюції, в якому йдеться, що парламент має виступити проти затвердження директив ЄС про глобальний мінімальний податок через "військову інфляцію та економічну кризу, спричинену війною". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: