Оподаткування інтернет-гігантів може принести Франції 500 млн євро щороку

Середа, 6 березня 2019, 10:57

Французький уряд оприлюднить плани із введення 3% податку на дохід у Франції інтернет-гігантів, таких як Google, Amazon і Facebook.

У середу міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер на щотижневому засіданні уряду представить відповідний проект закону, повідомляє Associated Press.

Законопроект окреслює, як будуть обкладатися податком цифрові компанії зі світовим доходом понад 750 мільйонів євро та, зокрема, доходом у Франції у понад 25 мільйонів євро.

Ле Мер заявив, що оподаткування торкнеться близько 30 компаній, які в основному базуються в США, а також в Китаї і Європі. За його оцінками, поаток дозволить залучити близько 500 мільйонів євро в рік до французького бюджету.

Франція вирішила ввести податок після того, як схожа пропозиція на рівні Євросоюзу не отримала одностайної підтримки з боку держав-членів.

Рішення Парижа запровадити податок GAFA з'явилося на тлі того, як президент Франції Еммануель Макрон оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища у країні на тлі протестів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.