Міністри оборони країн НАТО обговорять, як пришвидшити постачання зброї України

Середа, 15 червня 2022, 12:31

На міністерській зустрічі НАТО у Брюсселі у середу обговорять потреби України у зброї для війни проти РФ, на зустрічі буде присутній глава Міноборони Олексій Резніков.

Про це заявив генсек Єнс Столтенберг на пресконференції перед зустріччю, пише "Європейська правда".

"Сьогодні ми зустрінемося з українським міністром оборони, щоб обговорити, як саме ми можемо покращити постачання допомоги. Країни НАТО і партнери надали безпрецедентний рівень підтримки за останні місяці", - сказав Столтенберг.

Він наголосив на важливості максимальної координації з Україною щодо того, які саме типи види озброєння їй потрібні.

Столтенберг нагадав, що у серед окрім міністерської зустрічі відбудеться засідання Контактної групи під керівництвом США, яка координує постачання зброї Україні.

"Важливо зустрітися з українськими представниками, щоб визначити виклики і питання, які вони хочуть порушити, в тому числі, як прискорити надання зброї. Ми вже Надаль зброю більшої дальності, більш сучасну зброю, артилерію, важке озброєння", - сказав генсек.

Він додав, що новіші системи потребують більше часу для навчань, тому і їх постачання іноді вимагає більше часу.

Раніше Столтенберг також заявив, що римує надання важкого озброєння Україні країнами-членами Альянсу і такої зброї потрібно більше.

Дивіться нове відео "Європейської правди" - Хто і як вступав у НАТО до України: були країни після війни, частково окуповані і ті, хто чув "ні!"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.