Президент Румунії закликав створити коаліцію держав для безпечного вивезення зерна з України

Четвер, 16 червня 2022, 19:02

Президент Румунії Клаус Йоганніс засудив російську блокаду українських портів та закликав міжнародну спільноту працювати разом для забезпечення безпеки перевезень.

Про це він заявив на пресконференції з лідерами України, Франції, Італії, Німеччини у Києві, повідомляє "Європейська правда".

"Я рішуче засуджую використання Росією експорту зерна як зброї, що має такий серйозний глобальний вплив. Сьогодні ми обговорювали це питання та можливі рішення для подолання цієї ситуації. Румунія активно бере участь у зусиллях щодо полегшення транзиту експорту зерна з України та виступає регіональним хабом для українського зерна", – сказав Йоганніс.

Президент Румунії також закликав створити міжнародну коаліцію для забезпечення коридорів для безпечного транспортування зерна з України.

"Крім того, Румунія закликає до залучення всіх відповідних суб'єктів до коаліції держав для підтримки міжнародних зусиль зі створення "блакитних коридорів" для безпечного морського транспорту через Чорне море", - сказав президент.

Він підкреслив, що "це рішення є показовим для нашої здатності проектувати безпеку та стабільність у нашому сусідстві".

Нагадаємо, президент Румунії Клаус Йоганніс після візиту в Ірпінь з лідерами Франції, Італії і Німеччини закликав притягнути до міжнародної відповідальності російських воєнних злочинців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: