Байдену відомо про зниклих в Україні американців, він не радить відвідувати країну

П'ятниця, 17 червня 2022, 18:54

Президент США Джо Байден заявив у п'ятницю, що його поінформували про трьох американців, які зникли безвісти в Україні, і він закликав американців не їздити до країни.

Байдена цитує телеканал CNN, повідомляє "Європейська правда".

"Мене поінформували. Ми не знаємо де вони, але хочу ще раз повторити: американці не повинні зараз їхати в Україну. Я повторю ще раз: американці не повинні зараз їхати в Україну", - сказав він перед від'їздом з Білого дому до штату Делавер.

США вже відомо про трьох американських добровольців, які зникли в Україні

Речник Державного департаменту Нед Прайс у четвер заявив, що Сполучені Штати мають інформацію про трьох американських добровольців, які зникли під час бойових дій в Україні.

Він додав, що відомство перебуває на зв’язку з рідними двох американців, про зникнення яких в Україні стало відомо раніше – 39-річного Александра Дрюке і 27-річного Енді Г’юна.

У середу ЗМІ повідомили, що двоє колишніх американських військових, які зараз воюють на боці Збройних Сил України, могли потрапити в полон Росії. Це, ймовірно, сталося минулого тижня під час невдалої контрнаступальної операції українських сил у районі Харкова.

Телеканал отримав інформацію, що Дрюке і Г’юн зникли під час бою 9 червня під населеним пунктом Ізбицьке Харківської області.

Речник Інтернаціонального легіону Дам’єн Магру 13 червня повідомив, що у лавах української армії воюють громадяни 55 країн, найбільше - американців і британців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: