У США підтвердили зникнення двох американців в Україні – можливо, їх узяли в полон

Четвер, 16 червня 2022, 20:26

У Білому домі в четвер підтвердили зникнення в Україні двох громадян США - 39-річного Александра Дрюке і 27-річного Енді Г’юна.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Зазначається, що Дрюке і Г’юн не були на зв’язку зі своїми рідними з 8 червня, і США "наполегливо працюють, щоб дізнатися більше" про їхню долю.

Нагадаємо, в середу ЗМІ повідомили, що двоє колишніх американських військових, які зараз воюють на боці Збройних Сил України, могли потрапити в полон Росії.

Це, ймовірно, сталося минулого тижня під час невдалої контрнаступальної операції українських сил у районі Харкова.

Стверджується, що Росія може використовувати факт захоплення американських добровольців як свідчення того, що США прямо причетні до війни в Україні, а також для виторговування поступок з боку Вашингтона.

Нагадаємо, 9 червня російські державні ЗМІ повідомили, що двоє британських громадян, 28-річний Ейден Аслін та 48-річний Шон Піннер, постали перед судом на підконтрольній Росії території в Донецьку, де їх визнали винними у найманстві та в скоєнні дій, спрямованих на захоплення влади та повалення так званого конституційного ладу невизнаної псевдореспубліки "ДНР".

Велика Британія, США, Україна та низка інших держав і організацій засудили цей вирок.

Міністр закордонних справ Ліз Трасс заявила, що уряд Великої Британії "напружено працює", щоб забезпечити звільнення двох британців, засуджених до смертної кари після того, як вони потрапили в полон в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.