Австрія подвоїла швидкість встановлення сонячних панелей

Вівторок, 21 червня 2022, 10:14

В Австрії у 2021 році було встановлено більш ніж вдвічі більше потужностей сонячних панелей, ніж у 2020 році.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv, повідомила в понеділок асоціація фотоелектричної промисловості.

Австрія має одну з найбільших у світі часток відновлюваної електроенергії, що підкріплено успішним раннім бумом гідроенергетики. 

Оскільки жителі країни та природоохоронці блокують подальші гідроенергетичні проєкти, політика відновлюваних джерел енергії звернула у бік вітру та сонця.

"Протягом минулого року галузь досягла неймовірних успіхів. Рекордний 2021 рік тепер потрібно взяти за основу та мотивацію для подальшого розширення", – сказав Герберт Паєрл, голова Австрійської асоціації сонячної фотоелектричної промисловості.

"Газпром" обмежив постачання газу до Австрії

Загалом за рік було встановлено 740 мегават (МВт) потужностей, в результаті чого загальна потужність країни зросла до 2783 МВт.

Сонячна енергетика покриває близько 5% потреби Австрії в електроенергії. Більшість нових фотоелектричних установок були зосереджені у східній Австрії.

За прогнозами аналітиків, Австрія прагне досягти 100% відновлюваної електроенергії до 2030 року. Для цього знадобиться близько 10 000 МВт сонячної потужності.

Як повідомлялося, через скорочення поставок російського газу Австрія вирішила відновити роботу зупиненої вугільної електростанції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.