ЄС мобілізував 600 млн євро для подолання продовольчої кризи, яку загострила Росія

Вівторок, 21 червня 2022, 12:21

Європейська комісія затвердила пропозицію про мобілізацію 600 мільйонів євро із резервів Європейського фонду розвитку для вирішення нинішньої кризи продовольчої безпеки, посиленої вторгненням Росії в Україну.

Про це повідомила пресслужба комісії у вівторок, пише "Європейська правда".

Ці кошти допоможуть країнам Африки, Карибського басейну та Тихого океану впоратися з важкою ситуацією за рахунок гуманітарної допомоги (150 млн євро), сталого виробництва та стійкості продовольчих систем (350 млн євро) та макроекономічної підтримки (100 млн євро). 

Зеленський: прогресу в переговорах щодо експорту зерна поки немає

"Агресивна війна Росії завдає тяжких і безглуздих втрат не лише українському населенню, а й тим, хто найвразливіший у всьому світі. Росія, як і раніше, блокує мільйони тонн гостро необхідного зерна. 

Щоб допомогти нашим партнерам, ми мобілізуємо додатково 600 мільйонів євро, щоб уникнути продовольчої кризи та економічного шоку", - прокоментувала голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Ще до вторгнення Росії в Україну близько 193 мільйонів людей у ​​53 країнах і територіях відчували гостру продовольчу небезпеку і потребували невідкладної допомоги. Війна Росії в Україні різко погіршила ситуацію.

Раніше верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель надіслав міністрам закордонних справ країн Африки листа з роз’ясненням щодо санкцій проти Росії, щоб відкинути звинувачення в їхньому впливі на продовольчу кризу.

Володимир Зеленський у зверненні до країн Африканського Союзу заявив, що Україна поки не досягла прогресу в багатосторонніх переговорах щодо розблокування морського експорту зерна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: