Глава МВС Латвії заявив про втому суспільства від прийому біженців з України

Вівторок, 21 червня 2022, 15:12

Глава МВС Латвії Кристапс Еклонс визнав, що суспільство і підприємці відчувають втому від прийому воєнних біженців з України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

За його словами, що відразу після вторгнення Росії в Україну у багатьох були надії на те, що війна скоро закінчиться і все вирішиться, але цього не сталося, тому ентузіазм згас, настала втома, що по-людськи можна зрозуміти.

Міністр внутрішніх справ не приховує, що з низки самоврядувань надходять сигнали про труднощі з розміщенням біженців. "Навіть за збереження існуючого фінансування є підприємці, які кажуть: "ні, ми припиняємо", і тому нам потрібно шукати інші рішення", - сказав Еклонс. Глава МВС закликає мешканців розглядати можливості розміщення у себе біженців із України в приватному порядку.

На питання, чи немає у країни можливості розміщувати українських біженців, наприклад, у студентських готелях, Еклонс відповів, що скоро ці приміщення знадобляться самим студентам.

"Питання дуже широке, і саме так воно і вирішується - у співпраці з самоврядуваннями, Міністерством добробуту, Міністерством економіки та Міністерством охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку вишукуються всі можливі рішення, щоб ми були готові змінювати правила гри", - сказав міністр.

За даними Міністерства внутрішніх справ інформації, на сьогоднішній день до Латвії прибуло від 32 000 до 33 000 українських біженців, з яких близько 12 000 розміщено у державному чи муніципальному житлі, а решта знайшли житло самі.

Як повідомлялося, лідери Литви, Латвії та Естонії звернулися до керівництва ЄС з проханням допомогти з підтримкою українців, які через війну виїхали до їхніх країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.