Президент Литви: Єврокомісія уточнить застосування санкцій щодо калінінградського транзиту

Четвер, 23 червня 2022, 19:53

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Європейська комісія уточнить роз'яснення, як втілювати в життя обмеження на транзит товарів, що підпали під санкції Європейського союзу, між материковою частиною Росії та Калінінградською областю.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

"Я буду у президента Єврокомісії о 15.30, побачу проект і думаю, що пояснення буде опубліковано найближчим часом. Я не коментуватиму його зміст, тому що не хочу коментувати зміст документів, які ще не опубліковані і не обговорені", — заявив Науседа.

"Я просто хотів би назвати це уточненнями з приводу транзиту товарів з основної російської території до анклаву, Калінінградської області. Коли я це побачу, можна буде про це говорити", - додав він.

Після набрання чинності минулого тижня санкцій ЄС Литва обмежила транзит сталі та чорних металів до Калінінграда, посилаючись на роз'яснення ЄС. Москва заявила у понеділок, що транзитні обмеження порушують міжнародні угоди та пригрозила відповісти.

Науседа наголосив, що у березні Литва висловилася за четвертий пакет санкцій проти Росії у зв'язку з її вторгненням в Україну.

"Однак, коли йдеться про практичне застосування санкцій, ми говоримо про відповідальність Єврокомісії за це. Вона це робить, і я сподіваюся, що про це скоро буде оголошено", - сказав президент Литви.

Читайте також: Транзитний фронт Путіна: як Литва створила РФ проблеми та які наслідки це може мати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.