У Швейцарії пояснили, звідки в них з'явилося "золото з Росії"

П'ятниця, 24 червня 2022, 19:02

Влада Швейцарії пояснила, що золото російського походження, яке було ввезене в країну, було отримане з Великої Британії і не порушує санкційного режиму, запровадженого у зв’язку з війною РФ в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у п’ятницю заявило Федеральне управління з митної та прикордонної безпеки Швейцарії.

"У травні 2022 року близько трьох тонн золота російського походження були імпортовані з Великої Британії до Швейцарії. З юридичних міркувань інформацію про імпортерів золота розкрити неможливо", – повідомили у відомстві.

Там додали, що імпорт золота з Росії до Швейцарії не заборонений санкціями, запровадженими у зв’язку з війною в Україні, водночас експорт золота до Росії заборонений з березня.

Кілька днів тому повідомлялося, що Швейцарія імпортувала золото з Росії вперше після вторгнення в Україну, що свідчить про можливе пом'якшення позиції галузі щодо російських дорогоцінних металів.

За даними ЗМІ, Європейський Союз обговорює можливість включення золота в сьомий пакет санкцій проти Росії у зв’язку з її вторгненням в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.