Знаменитий Toblerone більше не називатиметься "швейцарським шоколадом"

фото
П'ятниця, 24 червня 2022, 23:25

Кондитерська компанія Mondelez International, який виробляє шоколад під брендом Toblerone, підтвердив плани переведення виробництва до Словаччини, після чого смаколик юридично не зможе називатися "швейцарським".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на SRF.

На початку тижня працівників фабрики у швейцарському Берні (район Брюнен) попередили, що Toblerone з 2023 року буде вироблятися на заводі у Братиславі. Водночас швейцарський завод закривати не будуть, запевняють у Mondelez: туди будуть влиті кількадесят мільйонів євро інвестицій для виробництва нуги і шоколадної пасти.

"Берн є важливою частиною нашої історії і він залишиться таким", - зазначила Лівія Колміц, представниця компанії Mondelez Europe.

Водночас, відповідно до швейцарського законодавства, бренд Toblerone позбудеться права називатися "швейцарським" і зазначати на упаковці "зроблено у Швейцарії" – для цього все виробництво має бути розміщене в країні.

Класичний Toblerone
Класичний Toblerone
Фото: Wikipedia

Як зазначає SRF, Toblerone раніше підкреслював своє "швейцарське походження" як частину рекламної стратегії: так, на 100-річчя бренду він рекламував себе як "справжній шматок традиційного швейцарського шоколаду".

Трикутний у розрізі шоколад Toblerone був винайдений Теодором Тоблером та Емілем Бауманном і виробляється з 1908 року. Назва є комбінацією прізвища Tobler і слова torrone, яке по-італійськи означає медово-мигдальну нугу.

Існує легенда, що трикутна форма шоколаду була натхненна горою Маттерхорн, хоча доказів цьому немає. Хай там як, але з 1970 року вершина справді з'явилася на упаковці шоколаду, наголошуючи на його споконвічно швейцарській ідентичності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.