Командувач Бундесверу бачить найбільшу загрозу ескалації з РФ на північно-східному фланзі НАТО

Понеділок, 27 червня 2022, 09:19

Новий командувач Операційного командування Бундесверу Бернд Шютт бачить найбільшу небезпеку військової ескалації з Росією на північно-східному фланзі НАТО.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RND.

"І тому точка надійного стримування в цьому регіоні для мене є дуже важливою. Присутність сухопутних військ тут відіграє центральну роль", - сказав він.

Також буде посилено навчання німецьких військ.

"Ми ще не проводили навчань цього типу інтенсивної війни тут. Необхідно адаптувати існуючі структури та процедури" – сказав Шютт.

У Литві Бундесвер очолює багатонаціональну бойову групу НАТО, німецькі солдати також беруть участь у плануванні оборони відповідної країни. Після більш конкретних російських погроз у суперечці щодо транзитного руху до російського Калінінграда побоювання в країнах Балтії зросли.

Так званий Сувалкський коридор, вузьке сухопутне сполучення між країнами Балтії та іншими країнами НАТО, вважається слабким географічним місцем. Він відокремлює Калінінград від Білорусі.

"У районі Сувалкського коридору небезпека перевірки волі та здатності НАТО захищатися відносно велика. У цьому районі можна відносно швидко переміщати війська, а потім, наприклад, здійснити початкову атаку з використанням повітряно-десантних військ", – сказав Шютт.

Як повідомлялося, на саміті НАТО в Мадриді 28-30 червня члени Альянсу ухвалять рішення про рекордне з часів холодної війни збільшення контингенту на сході та переосмислення відносин із Росією та Китаєм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.