Росія заборонила роботу двох шведських державних організацій

Вівторок, 28 червня 2022, 14:44

У Росії заборонили працювати Шведському агентству міжнародного розвитку та Шведському інституту — двом державним організаціям, які займаються просуванням шведської культури та мови за кордоном.

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС РФ, пише "Європейська правда".

"У разі прийняття шведськими дипломатичними та консульськими установами подальших зусиль щодо просування проєктів даних відомств, їх співробітники з відповідним рефератом будуть оголошені "persona non grata". Тимчасовому повіреному у справах Швеції в Росії вручено відповідну ноту", - йдеться у заяві.

Повідомляється, що на роботу цих двох організацій у Росії Швеція виділяє 389 млн шведських крон. Але після російського вторгнення в Україну шведська сторона заявила, що всі ці кошти тепер використовуватимуться виключно для підтримки "російських демократичних, правозахисних, екологічних НУО та незалежних ЗМІ".

"Тим самим остаточно згорнуто російсько-шведські природоохоронні ініціативи в регіоні Балтійського моря та Баренцевому/Євроарктичному регіоні, а також обмін досвідом у забезпеченні соціального благополуччя та покращення умов життя людей з обмеженими можливостями, а також взаємодію по лінії державних вузів", - заявили в російському. МЗС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.