Глава МЗС Німеччини відповіла на заклик Зеленського зупинити війну до кінця року

Вівторок, 28 червня 2022, 18:18

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок відреагувала на заклик Володимира Зеленського до світових лідерів, які зібралися на саміті G7, зробити все можливе, щоб припинити вторгнення Росії в Україну до кінця року.

Про це вона говорила на публічному форумі НАТО, що відбувається на полях саміту Альянсу, повідомляє з Мадрида кореспондент "Європейської правди".

За словами Бербок, держави заходу роблять усе, щоб надії про завершення війни до кінця року справдились, та щоб Україна залишилась суверенною і цілісною країною.

Макрон: ніхто не розглядає припинення війни в найближчі тижні або місяці

"Як підкреслив президент (Зеленський. - Ред.) - це сподівання, і ми робимо все, щоб це сподівання залишилось", - сказала Бербок.

Водночас, за словами глави МЗС Німеччини, президент РФ Владімір Путін може зупинити війну "вже завтра". 

"Війна може зупинитись завтра, якщо президент Росії зупинить бомбардування, це все залежить від нього. Він може зупинити війну завтра. Але якщо він цього не зробить, кожен день військової підтримки (України) має значення", - зазначила Бербок.

Вона підкреслила, що важливо продовжити регулярні поставки зброї Україні, бо це зберігає життя.

"На цьому саміті ми підкреслюємо, що ми не тільки продовжуємо доставляти важку зброю Україні, але що ми посилюємо наші зусилля, бо кожен день має значення", - сказала Бербок.

За словами дипломатів, Зеленський у зверненні до лідерів країн "Групи семи" 27 червня сказав, що хоче припинити війну до кінця цього року, до настання зими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.