Росія про посилення військ США в Європі: в боргу не залишимось

Середа, 29 червня 2022, 21:20

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков у середу заявив, що у відповідь на посилення військової присутності США в Європі Москва вдасться до "компенсаційних заходів".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російський "Интерфакс".

"США проґавили можливість, яку було їм надано минулого року нашими пропозиціями про укладання юридично зобов’язувальних домовленостей, про гарантії безпеки, уникнути ескалаційного сценарію. Зараз те, що відбувається, неодмінно призведе до компенсаційних заходів з нашого боку", – сказав Рябков під час брифінгу.

Він додав, що США подібними діями "не вдасться залякати чи якимось чином стримати Росію".

"Безпека країн, де з'являться додаткові континенти, не зміцниться, перспектива стабілізації віддалиться, ризики підвищаться. Ми не залишимося в боргу. Можливості та ресурси у нас є, безпека буде гарантована на 100%", – сказав представник МЗС РФ.

Нагадаємо, в середу президент США Джо Байден оголосив про суттєве посилення американської присутності у Європі у зв’язку з російською загрозою.

Зокрема США відправляють два додаткові есмінці на спільну американсько-іспанську базу Рота, у Польщі утворять постійний штаб п’ятого армійського корпусу США, відправлять дві додаткові ескадрильї F-35 до Британії та посилять протиповітряну оборону у Німеччині та Італії, розмістять ротаційну бригаду в Румунії та посилять своє ротаційне розгортання в країнах Балтії.

Крім того, нова Стратегічна концепція НАТО офіційно змінила статус Росії у відносинах з Альянсом та визначає РФ найсерйознішою і безпосередньою загрозою для безпеки союзників.

Читайте також: Сім загроз та дві України: що прописав НАТО у новій стратегічній концепції

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: