Посол США у Грузії відповіла на заяви про "спробу втягнути Грузію у війну"

Четвер, 30 червня 2022, 16:07

Посол США у Грузії Келлі Дегнан назвала російською пропагандою наративи про те, що Штати нібито хочуть "втягнути Грузію у війну" Росії проти України.

Як пише "Європейська правда", її заяву наводять низка ЗМІ, серед яких Civil.ge.

Посол зазначила, що подібні твердження немов взяті "напряму з методичок ФСБ з дезінформації".

"США не намагаються втягнути Грузію у війну в Україні. США не хочуть, щоб війна розширилася, і роблять усе, щоб якнайшвидше зупинити її. Це Путін почав цю агресивну жорстоку війну проти України, і Путін може завершити її", - наголосила Келлі Дегнан. 

Вона зазначила, що США та європейські країни є друзями Грузії та всі роки її незалежності підтримують Грузію на європейському шляху.

"Думаю, важливо, щоб грузини пам’ятали, що Росія окупує 20% ваших територій, Росія намагалася знищити вашу мову, грабувала ваші церкви. Якщо є питання про те, що таке російська дружба з Грузією - достатньо подивитися на лінію розмежування", - зазначила вона. 

Ще у середині травня лідер правлячої "Грузинської мрії" заявив, що певні сили підштовхують співзасновника партії, олігарха Бідзіну Іванішвілі до повернення у політику та хочуть "втягнення країни у війну", а проурядові експерти почали натякати на США. Згодом Кобахідзе сказав, що не звинувачував США. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.