Ле Пен заступилась за Макрона на тлі критики його дзвінків Путіну

Вівторок, 7 червня 2022, 14:08

Лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен, яка була головною конкуренткою чинного президента Еммануеля Макрона на недавніх виборах, вважає, що він правий, здійснюючи регулярні телефонні дзвінки президенту РФ Владіміру Путіну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Le Figaro.

"Французький президент має рацію, намагаючись шляхом обговорення знайти засоби, щоб зупинити цю війну та забезпечити повернення Україні суверенітету та виходу російських солдатів з України", – заявила Ле Пен, яку Макрон раніше звинуватив "в залежності від російської влади".

Марін Ле Пен під час президентської кампанії закликала до "стратегічного зближення між НАТО та Росією після закінчення війни в Україні".

Критика на адресу Макрона нещодавно посилилася через його заяви про недопустимість приниження Росії.

Він, зокрема, заявив, що дуже важливо не принижувати Росію, щоб, коли бойові дії в Україні припиняться, можна було знайти дипломатичне рішення. Макрон разом з тим зазначив, що вважає рішення Путіна почати війну фундаментальною історичною помилкою. 

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив що заклики не допустити приниження Росії можуть лише принизити Францію чи будь-яку іншу країну, яка закликатиме до цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: