США та партнери працюють над постачанням Україні протикорабельних ракет – Білий дім

Середа, 8 червня 2022, 08:39

Сполучені Штати та союзники постачають в Україну протикорабельні ракети для посилення її прибережної оборони.

Про це заявив високопосадовець Білого дому на запит української служби Голосу Америки, пише "Європейська правда",

"Ми підтримуємо Україну та працюємо, щоб допомогти їй покращити її прибережну оборону. У рамках цих зусиль ми надаємо Україні безпілотні судна берегової оборони. Ми також співпрацюємо з союзниками та партнерами над наданням Україні протикорабельних ракет і систем. Ми щодня постійно спілкуємося з українцями щодо їхніх потреб", – сказав чиновник Білого дому.

Він додав, що США є найбільшим постачальником допомоги Україні оборонного призначення, і "надалі буде світовим лідером у наданні найбільшої в історії допомоги Україні у сфері безпеки".

7 червня під час виступу у Сенаті лідер Республіканської меншості республіканець Мітч Макконнелл заявив, що США повинні надсилати більш потужну зброю в Україну.

"Оскільки Росія посилає бойову міць на фронт, українським солдатам потрібно більше зброї. Їм потрібна потужніша зброя. І їм потрібна зброя більшої дальності, щоб безпечно протистояти наступальним силам Росії", - сказав він.

Макконнелл закликав адміністрацію Байдена пояснити, чи продовжить вона надавати Україні ракети більшої дальності та чи надасть протикорабельні ракети, "щоб Україна могла націлюватись на російські загрози українським чорноморським портам".

Нагадаємо, 2 червня Швеція анонсувала четвертий пакет допомоги для України, який включає, зокрема, протикорабельні ракети.

1 червня США розкрили деталі нового пакета військової допомоги для України на 700 млн доларів, до якого вперше увійшли ракетні системи HIMARS.

Читайте також: Що США будуть і чого не будуть робити в Україні. Пояснення президента Байдена

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.