У парламенті Грузії знайшли нову причину, чому Зеленський там не виступатиме

Середа, 8 червня 2022, 17:19

Виступу президента України Володимира Зеленського в парламенті Грузії не передбачається, оскільки Київ відкликав свого посла з Тбілісі.

Про це у середу заявив спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия".

"До сьогодні були розмови, що в Європі майже не залишилося країни, у парламенті якої не виступив президент України. У Європі також немає жодної країни, з якої Україна відкликала посла", – сказав Папуашвілі в парламенті.

"Така сумна реальність: незважаючи на підтримку Грузії та грузинського народу за багатьма напрямами, Грузія є єдиною країною в Європі, з якої влада України відкликала посла. Я припускаю, що президент не захоче звернутися до законодавчого органу країни, якою оголосив дипломатичний демарш", – додав він.

Також Папуашвілі повторив, що Зеленський не висловлював раніше бажання виступити перед парламентом Грузії.

Спікер грузинського парламенту також закликав опозицію скерувати свої зусилля на повернення посла України до Грузії.

Саломе Зурабішвілі днями в інтерв’ю зауважила, що Грузія - одна з небагатьох країн Європи, де Зеленському не дали можливості виступити з промовою у парламенті, і це варто було б зробити.

Днями прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі наполіг, що держава надає Україні політичну, дипломатичну та гуманітарну підтримку в боротьбі з російською агресією. 

Нагадаємо, влада Грузії відмовилася вводити санкції проти Росії на тій підставі, що це суперечить "національним інтересам" Грузії та завдасть більше шкоди грузинському народу, ніж Москві.

У перші дні війни Росії проти України прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі заявив, що санкції не є ефективним засобом, і що "ніхто не може зупинити бомбардування України".

Читайте також: В очікуванні нової війни: як агресія РФ та конфлікт Тбілісі з Києвом змінили Грузію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.