В Іспанії затримали поліцейських, які допомагали з контрабандою кокаїну та гашишу

Середа, 8 червня 2022, 20:38

Жандармерія та поліція Іспанії викрили мережу збуту наркотиків, діяльності якої допомагали іспанські правоохоронці – частину з них затримали.

Про це в середу повідомила пресслужба Європолу, пише "Європейська правда".

Мережа наркоторговців щороку збувала до країн Західної Європи кокаїн та гашиш вартістю сотні мільйонів євро. Її викрили в межах півторарічного розслідування діяльності двох кримінальних угруповань Іспанії, які переправили понад 16 тонн кокаїну та 150 тонн гашишу через протоку Гібралтар до Європи.

Успіху операцій наркоторговці завдячували корумпованим митникам і поліцейським, які отримували хабарі й попереджали перехоплення партій наркотиків.

Усього в межах операції Європолу, Євроюсту й іспанської жандармерії та поліції заарештували 61 особу, зокрема шістьох правоохоронців та одного митника, а також конфіскували нерухомість на понад три мільйон євро, транспортні засоби на понад 400 тисяч євро, мільйон євро готівкою, понад 83 тонни гашишу і дев’ять тонн кокаїну.

У Європолі зазначають, що такі операції підкреслюють небезпеку корупції в митних і правоохоронних органах. У звіті за 2021 рік установа підрахувала, що понад 60% злочинних угруповань у ЄС використовують корупцію для ведення своєї діяльності.

Напередодні повідомлялося, що фінансова поліція в італійському Трієсті перехопила партію кокаїну вагою 4,3 тонни, що вважають однією з найбільших перехоплених партій цього наркотику у Європі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: