США ввели нові інвестиційні обмеження щодо РФ

Четвер, 9 червня 2022, 07:12

Адміністрація президента США Джо Байдена ввела нові інвестиційні обмеження, які забороняють американцям купувати російські акції та облігації.

Про це пише CNN, повідомляє "Європейська правда".

Заборона є останнім кроком американських чиновників для посилення фінансового тиску на Росію у відповідь на вторгнення в Україну.

Згідно з новими інструкціями, опублікованими Міністерством фінансів, інвесторам США заборонено купувати "як нові, так і існуючі боргові та акціонерні цінні папери, випущені юридичною особою в Російській Федерації".

Досі американці могли купувати російські акції та облігації, які переходили з рук у руки на вторинних ринках.

Американцям все одно буде дозволено продавати російські акції та облігації, але лише "особі, яка не є громадянином США", заявили в Мінфіні.

Згідно з рекомендаціями, американці "не зобов’язані" продавати російські цінні папери і можуть продовжувати їх утримувати.

І американські інвестори також можуть інвестувати в американські фонди, які володіють російськими цінними паперами, якщо ці російські активи не становлять переважну частину активів фонду.

Нагадаємо, Сполучені Штати не продовжили ключову ліцензію, яка дозволяла Росії робити виплати американським власникам облігацій, що може наблизити Москву до межі дефолту.

Влада США розглядає це обмеження як посилення фінансового тиску на РФ, наслідки якого будуть для російської економіки більш руйнівними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.