У Болгарії в надії на вихід з урядової кризи висунули нового кандидата в прем’єри

П'ятниця, 1 липня 2022, 12:22

Прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков, який покидає свою посаду, заявив у п'ятницю, що його партія висуне міністра фінансів Ассена Василєва своїм кандидатом на посаду прем'єр-міністра, що, як він сподівається, дозволить їй залишитися при владі та уникнути нових виборів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Минулого тижня коаліційний уряд на чолі з партією Петкова "Продовжуємо зміни" отримав парламентський вотум недовіри, і Петков сказав, що партія висуне Васильєва, співлідера партії, після того, як один із її союзників по коаліції, соціалісти, заявив, що вони не підтримають новий уряд на чолі з Петковим.

Соціалісти, які традиційно були більш дружніми до Москви, заявили, що їх обурило рішення Петкова цього тижня вислати 70 російських "дипломатів".

Залишається незрозумілим, чи може висунення Василєва також прокласти шлях до переговорів з популістською партією ITN, яка вийшла з коаліції на початку цього місяця та допомогла "Продовжуємо зміни" зібрати більшість для нового уряду.

Нагадаємо, посол Росії в Болгарії Елеонора Мітрофанова заявила, що Москва розглядає можливість розриву дипломатичних відносин із Софією в разі, якщо вона не скасує рішення про вислання 70 працівників російських дипломатичних представництв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.