В Інтернаціональному легіоні спростували заяви РФ про "200 загиблих іноземців"

Понеділок, 11 липня 2022, 17:35

Речник Інтернаціонального легіону оборони України Дам’єн Магру заявив, що твердження російської сторони про загибель близько 200 членів легіону не відповідають дійсності.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Магру заявив у понеділок на брифінгу в Медіацентрі "Україна".

"Росія повідомляє, що на території України вже загинуло близько 200 легіонерів. Але це неправда", – сказав він і закликав ЗМІ не публікувати неперевірену інформацію від російської сторони.

Речник додав, що за минулий тиждень загинули троє легіонерів. "Ті імена, які ми публікуємо, – це не повний перелік. На жаль, ми не можемо озвучити всі втрати", – зазначив він.

Крім того, частина бійців іноземного легіону наразі перебувають у полоні. Йдеться зокрема про британця Ендрю Гіла, який потрапив у полон наприкінці травня поблизу Миколаєва.

У боях на Луганщині загинув ще один грузинський боєць

"Росіяни та їхні посіпаки продовжують незаконно переслідувати іноземних громадян на території України. Це саме стосувалося і британців Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна, які є військовослужбовцями Збройних Сил України. Таким чином Росія намагається посилити свою переговорну позицію", – зазначив Магру.

Нагадаємо, 27 лютого президент України Володимир Зеленський заявив про формування нового підрозділу – Інтернаціонального легіону територіальної оборони України, який буде комплектуватися з іноземців, готових разом з українцями дати відсіч російським військам.

У березні Міністерство закордонних справ України запустило сайт для іноземних громадян, які хочуть приєднатися до лав Інтернаціонального легіону оборони України.

Як відомо, до лав Інтернаціонального легіону оборони, який воює в Україні проти Росії, долучились громадяни 55 держав світу, зокрема і з європейських країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: