Прем'єрка Литви: наша допомога Україні триватиме до її перемоги

Вівторок, 12 липня 2022, 12:14

Допомога Литви Україні триватиме доти, доки ця країна не переможе у війні з Росією.

Про це заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте на конференції з відновлення України, організованій Міністерством економіки та інновацій у Вільнюсі, пише "Європейська правда" із посиланням на Delfi.

"Наша військова, гуманітарна та фінансова допомога Україні продовжуватиметься доти, доки Україна не виграє цю війну. Я сподіваюся, що це допоможе Україні швидше здобути перемогу", - сказала Шимоніте.

За словами прем’єрки, територію України необхідно буде розмінувати, відновлювати зруйновану інфраструктуру країни, відбудовувати житлові будинки, школи, лікарні.

"У міру повернення українців додому з тимчасових притулків в Україні та за кордоном українська земля має бути розмінована, водо- та енергопостачання - відновлено, як мінімум відновлено основні дороги, мости та залізничні колії, потрібно, щоб функціонували дитячі садки, школи та лікарні, було відремонтовано житло, щоб до настання зими хоч би були дахи та вікна", - сказала глава уряду Литви.

Підтримка Литви Україні, включаючи прийом біженців, вже перевищує пів мільярда євро.

Напередодні уряд Литви схвалив пакет допомоги на суму 10 мільйонів євро для допомоги Україні в невідкладних відновлювальних роботах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: