У Кракові відкрили сквер "Вільної України"

фото
Вівторок, 12 липня 2022, 17:33

У польському місті Краков у вівторок відбулося урочисте перейменування території у Старому місті між вулицею Кроводерською і сквером Біборського на сквер "Вільної України".

Як передає "Європейська правда", про це повідомила міська рада Кракова.

"Надання цьому місцю імені Вільної України – це наш скромний жест перед обличчям великої сили та незламності українського народу", – сказав голова міської ради Кракова Рафал Комаревич.

 
Фото: Міська рада Кракова

На заході також були присутні генеральний консул України у Кракові Вячеслав Войнаровський, депутати Львівської міської ради Уляна Пак та Петро Адамик, мешканці та гості міста.

 
Фото: Love Krakow

Рішення про перейменування міськрада Кракова ухвалила 13 квітня. Зазначається, що цей крок є одним із численних заходів Кракова на підтримку України та українців.

У березні депутати Кракова одноголосно ухвалили резолюцію про спротив акту військової агресії проти України та висловлення солідарності з українським народом. Вони також проголосували за припинення співпраці Кракова з Москвою та Санкт-Петербургом і закликали міста та муніципалітети Польщі припинити співпрацю з містами Росії.

Партнерами відкриття площі є Генеральне консульство України в Кракові та Об’єднання українців у Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.