Єврокомісія представила пропозицію сьомого пакета санкцій проти Росії

П'ятниця, 15 липня 2022, 16:31

Єврокомісія схвалила спільну пропозицію щодо сьомого пакета санкцій проти РФ, нові обмеження передбачають заборону ввезення російського золота.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Єврокомісія заявляє, що пропозиція спрямована на підтримку та посилення ефективності шести попередніх пакетів санкцій ЄС проти Росії.

Новий пакет роз’яснює низку положень для посилення правової визначеності та забезпечення дотримання державами-членами. Він також узгоджує санкції ЄС із санкціями союзників і партнерів, зокрема у G7.

"Жорстока війна Росії проти України не припиняється. Тому ми пропонуємо сьогодні посилити наші суворі санкції проти Кремля, посилити їх виконання та продовжити їх до січня 2023 року. Москва повинна продовжувати платити високу ціну за свою агресію" - заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Ми продовжуємо атакувати тих, хто наближений до Путіна та Кремля. Сьогоднішній пакет відображає наш скоординований підхід з міжнародними партнерами, включаючи G7. На додаток до цих заходів я також представлю Раді пропозиції щодо включення в список інших фізичних та юридичних осіб із заморожуванням їхніх активів і обмеженням можливості подорожувати" - зазначив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Сьомий пакет санкцій передбачає заборону на імпорт російського золота, а також посилює контроль над експортом подвійного використання та передових технологій. Він посилить узгодженість санкцій ЄС із санкціями партнерів по G7.

У пропозиції наголошується, що санкції ЄС жодним чином не спрямовані на торгівлю сільськогосподарською продукцією між третіми країнами та Росією.

Крім того, Єврокомісія запропонувала продовжити чинні санкції ЄС на шість місяців, до наступного перегляду наприкінці січня 2023 року.

Очікується, що тепер пропозиції щодо сьомого пакета санкцій має розглянути Рада ЄС.

Як повідомлялося, за словами прем’єра Чехії, яка зараз головує у Раді ЄС, немає шансів, що газ буде в сьомому пакеті санкцій ЄС.

Нагадаємо, Євросоюз вже ухвалив шість пакетів санкцій проти Росії через те, що вона свідомо порушила міжнародне право, коли розпочала вторгнення до України.

Читайте також: Як діють санкції та коли вони вплинуть на Путіна: стаття головного дипломата ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.