Ексзаступник глави спецслужби Грузії передав докази фальсифікацій останніх місцевих виборів – адвокат

Неділя, 17 липня 2022, 13:52

Ексзаступник глави Служби державної безпеки Грузії Йосиф Гогашвілі перед затриманням у Тбілісі встиг передати документи, які нібито свідчать про фальсифікацію останніх місцевих виборів у країні восени 2021 року.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия", про це заявив адвокат Гогашвілі Рамаз Чинчаладзе.

"За його словами, він мав конкретний, зведений документ та схеми, що саме і як здійснювалося під час виборів. Він збирався оприлюднити це за кілька днів, і каже, що це станеться", – заявив Чинчаладзе.

Адвокат додав, що Гогашвілі передав документи "надійним людям", вони вже за межами Грузії та можуть бути оприлюднені найближчим часом.

Ексзаступник глави Служби держбезпеки Грузії Гогашвілі був заарештований у суботу – наступного дня після того, як повідомив у соцмережах, що має в своєму розпорядженні компромат з муніципальних виборів 2021 року.

Лідер "Грузинської мрії" звинуватив посла США в образі депутата, який заявив про зв’язки дипломатки з опозицією

Як зазначає "Эхо Кавказа", Гогашвілі заарештували в результаті поліцейської спецоперації – озброєні спецназівці увірвалися до нього до будинку, поклали на підлогу, а потім відвезли у невідомому напрямку.

Арешту Гогашвілі передував скандал: у четвер на проурядовому телеканалі "Маестро" оприлюднили аудіозапис редакційної наради в опозиційній телекомпанії "Мтаварі". З аудіозапису, зробленого у листопаді 2021 року, стає зрозуміло, що ведучий програми Post Factum Георгій Габунія разом із двома журналістами та продюсером планують сюжет про інформаторів спецслужб.

При цьому у розмові журналісти називають ім'я власного інформатора, який уже кілька років передавав їм секретну інформацію про операції СДБ. Ним виявився Йосиф Гогашвілі.

Нагадаємо, за результатами другого туру місцевих виборів у Грузії 30 жовтня 2021 року партія влади "Грузинська мрія" отримала перемогу в усіх містах, навіть у тих, де за результатами першого туру лідирували опозиціонери. Опозиція натомість заявила про фальсифікації цих результатів і про вкрадену перемогу.

Дивіться також: Чому Грузія дружить з РФ? Чому їй не дали кандидата в ЄС? Пояснюємо, і не тільки про Саакашвілі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.